Sotakarjut

Massiiviset hyperkorporaatiot hallitsevat siirtokuntia ja luonnonvaroja. Maan Kansakuntien Federaation on sodassa kapinoivien reunasiirtokuntien ja Kollektiivina tunnetun muukalaisliittouman kanssa. Sodan varjossa muinaisen muukalaiskulttuurin raunioissa on herännyt jokin, joka uhkaa kaikkea älyllistä elämää.

Voittaakseen ylivertaisen vihollisen Federaatio tuottaa ihmisen ja sian DNA:sta kehitettyjä hybridisotilaita kärsimään sodan ja avaruuden kauhut ihmisten puolesta.

Sotakarjuja ja ihmisiä

SOTAKARJUT-roolipelissä pelaajien hahmot ovat yleensä hyperkapitalistisen ja imperialistisen Federaation valmistamia Proteus-3 -sarjan sotakarjuja, jotka ovat vaativiin sotilasoperaatioihin tuotettuja ihmis-sika -hybridiklooneja. Pelistä löytyy säännöt myös ihmisten, androidien ja muiden hybridimallien pelaamiseen.

Troijalaiset

Pelaajahahmot tietenkin poikkeavat muista sotakarjuista. Niiden mielen syövereihin on kätketty toinen persoona, jolla on oma tahto ja muistot. Näitä piilotettuja tietoisuuksia kutsutaan troijalaisiksi.

Kloonien kasvatuksen aikana istutettuihin muistisiirteisiin solutettu troijalainen piilee sotakarjun alitajunnassa, kunnes se vaihe vaiheelta aktivoidaan erilaisten aistiärsykkeiden avulla. Memeettisten lukkojen avautuessa hahmot alkavat muistamaan keitä alunperin ovat ja miksi heidät on solutettu sotakarjujen kehoihin.

Totuuksia ja salaisuuksia

Troijalaisten tarina ei ole aina sama. Vaikka pelaajaryhmän sisällä heränneiden sotakarjujen tavoite voi vaikuttaa samalta, joku troijalaisista voi olla terroristien soluttama salamurhaaja, toinen hyperkorporaation vakooja ja kolmas muukalaisten luoma keinotekoinen persoona, ja kullakin on oma henkilökohtainen tehtävänsä. Troijalaisen avautuminen täysin vie yleensä useita pelikertoja, mutta peli ei pääty tähän, vaan tästä vasta alkaa troijalaisen todellisen tehtävän suorittaminen. Kun se on suoritettu, hahmolle valitaan uusi tehtävä, joka johdattaa hahmon toimintaa.

Jokainen kampanja tarjoaa mahdollisuuden erilaiseen tarinaan ja halutessa muistot voidaan jättää sivuseikaksi tai nostaa pelin keskipisteeseen. Pelin suunniteltu painotus on jotain tältä väliltä, mutta ei aseta tiukkoja rajoja.

Pelimekaniikka

SOTAKARJUT -roolipeli käyttää haasteiden ja konfliktien ratkaisuun Amatium-systeemiä, joka on d10-pohjainen noppavarantosysteemi.

Kun pelissä tulee jokin kiperä tilanne, jonka onnistuminen on epävarmaa tai tarvitsee tietää kuinka hyvin tai huonosti hahmo onnistuu, heitetään yhtä tai useampaa 10-tahoista noppaa ja pyritään heittämään mahdollisimman monesta nopasta tulokseksi 6 tai enemmän.

Noppamäärä muodostetaan laskemalla yhteen hahmon synnynnäisten ominaisuuksien ja opittujen taitojen arvot sekä lisäämällä mahdolliset tilanteeseen vaikuttavat etunopat ja vähentämällä haittanopat suoritusta haittaavista tekijöistä.

Onnistumiset

Jokainen noppa, jonka tulos on vähintään 6, tuottaa yhden onnistumisen. Jos onnistumisia saa vähintään vastuksen tai puolustajan onnistumisten verran, suoritus onnistuu.

Noppatulos 6+ = onnistuminen

Tehosteet

Nopat joista tulee tulokseksi 10 tai enemmän ovat tehosteita, joilla voi esimerkiksi korottaa onnistumisen laatua merkittävästi, luoda etulyöntiaseman tilanteessa, aktivoida erilaisia erikoisefektejä, lisätä osuman vahinkoa tai palauttaa kulutettuja voimavaroja.

Noppatulos 10+ = tehoste


Sotakarjut-traileri

Linkkejä


Osta verkkokaupasta

Kommentointi on suljettu.