Heimot

Heimot on tieteisroolipeli, jossa tiede, teknologia ja mystiikka kohtaavat synkässä tulevaisuuden maailmassa. Pelin sankarit ovat klaanittomia – kartettuja ja pelättyjä hylkiöitä – joiden kohtalo kätkee avaimet ihmiskunnan tulevaisuuteen.

Maa on kadotettu

Hirvittävän katastrofin jälkeen ihmiskunta jätti Maan ja lähti asuttamaan uusia, kaukaisia maailmoja. Ihmiskunta hajosi ja kesti useita satoja vuosia ennen kuin joukko mahtavia yhtiövaltioita yhdisti ihmiskunnan uudelleen. Puoli vuosisataa kestäneen Integraatiosodan tuloksena perustettiin lopulta Siirtokuntien Yhtymä, josta vuosituhansien saatossa muodostui yli kuuttasataa maailmaa hallinnut hegemonia. Ihmiskunta eli kulta-aikaansa ja tietoisten tekoälyjen muodostama Teknodomi kehitti hämmästyttävää teknologiaa ihmisten käyttöön. Ihminen tavoitteli miltei jumaluutta kunnes yllättäen, koko Yhtymän loisto mureni vain hetkessä.

Luhistuminen

507 vuotta sitten, Luhistuminen – luopioiden aiheuttama hirvittävä onnettomuus – pimensi ihmiskunnan monituhatvuotisen loiston muutamissa minuuteissa. Yhtymän maailmoja sitonut kaukoporttien verkosto imeytyi useiden avaruussiirtokuntien, kuiden, kokonaisten planeettojen ja satojen miljardien Yhtymän asukkaiden mukana madonreikien kautta avaruuden ja ajan väliseen tyhjyyteen. Ihmiskunta ajautui kaaokseen ja hajosi pieniksi klaanivaltioiksi, jotka yrittivät selviytyä vältellen ja taistellen Luopioita, muukalaisolentoja ja rosvojoukkoja vastaan. Pahin vitsauksista olivat sirkat, painajaismaiset muukalaispedot, jotka ahmivat kokonaisia maailmoja lisääntyäkseen, ja tunkeutuakseen yhä syvemmälle ihmisavaruuteen.

Hävitys ja pitkä yö

Melkein kaksisataa vuotta sirkkojen Parvi ja Luopiot muukalaisliittolaisineen piinasivat siirtokuntia ja selviytyneet klaanit ahdistettiin yhä ahtaammalle. Sinnikkäät klaanit eivät alistuneet vaan liittoutuivat ja vetäytyivät viimeisiin linnoituksiinsa kerätäkseen voimia kahden pitkän ja pimeän vuosisadan ajaksi. Noiden vuosien aikana muodostui klaanien liittojen pohjalta käsite ihmiskunnan yhdeksästä viimeisestä heimosta. Kahden sadan vuoden piileskelyn jälkeen yhdeksän heimoa astui esiin piiloistaan vahvempina kuin koskaan oli osattu odottaa. Vuosia kestäneen sodan aikana heimot tuhosivat ja ajoivat karkuteille vainoajansa Tunnetusta Avaruudesta ja vapautti orjuutetut klaanit. Sirkkojen Parvesta ei näkynyt enää jälkeäkään. Saatiin kuitenkin tietää, ettei Parvea ollut nähty satoihin vuosiin. Sirkat olivat hävinneet avaruuden äärettömyyteen yhtä salaperäisesti kuin olivat ilmestyneetkin. Nyt Parven jäljiltä oli jäljellä satoja Yhtymän entisiä siirtokuntia, jotka olivat nyt vain autioita ja kuoleman hiljaisia rauniomaailmoja. Tätä laajaa ja kiellettyä avaruuden osaa kutsutaan nyt Kuolleeksi Avaruudeksi.

Amatium-sota

Levottomuudet eivät kuitenkaan päättyneet Luopioiden ja muukalaisten karkottamiseen. Luopioilta takaisin vallattujen siirtokuntien joukossa oli myös muutamia amatium-rikkaita maailmoja. Amatium oli halvan ja turvallisen antimateriaenergian tuotantoon vaadittu harvinainen mineraali, josta oli Pitkän yön ja Luopiosodan jälkeen valtava pula. Heimot valtasivat kilpaa amatium-lähteitä ja äkkiarvaamatta heimot olivat sodassa keskenään. Yli neljäkymmentä vuotta kestänyt sota riipoi heimoja ja oli rikkoa heimojen välisen liiton täysin. Hienovaraisen ja väsymättömän diplomaattisen työn tuloksena Paxilaiset lähettiläät onnistuivat kuitenkin neuvottelemaan rauhan sotivien heimojen välille.

Ilmestysten aika

Rauhan tultua heimot ryhtyivät uudelleenrakentamaan tuhoutuneen Yhtymän loistoa ja parantamaan Amatium-sodan tulehduttamia suhteitaan. Nyt, kahdeksan vuotta Amatium-sodan jälkeen, Tunnettua Avaruutta hallitsee yhdeksän ihmiskunnan heimoa ja eletään vilkkaan diplomatian, tutkimusmatkailun ja uuden taloudellisen nousun aikaa. Horisontissa häämöttää kuitenkin pimeys. Oraakkelien ilmestyksissä kummittelee ihmiskunnan ikiaikainen vihollinen – sirkkojen ahnas Parvi on taas heräämässä pitkästä unestaan. Ulkomaailmoista puolestaan kuuluu tarinoita vieraantuneiden sotaretkistä ja muukalaisruhtinaiden juonista heimojen jatkuvasti kasvavan vallan päättämiseksi.

Synkkien ennustusten lisäksi oraakkelit antavat ilmestyksissään myös toivoa. He kertovat ihmiskunnan uudesta messiaasta, joka tulee johdattamaan heimot yhdistyneenä takaisin syntykehtoonsa, Maahan, jossa tullaan myös käymään viimeinen taistelu koko ihmiskunnan kohtalosta.

Sääntökirja pitää sisällään:

  • 272-sivua, Kovakantinen, mustavalkoiset sisäsivut
  • Laajan kuvauksen pelimaailmasta
  • Joustavat n10-pohjaiset säännöt (tarvitset pelataksesi 1 – 3 kymmentahoista noppaa)
  • Pistepohjaisen hahmonluonnin ja kehityksen
  • 120 hahmoja elävöittävää taustapiirrettä

Linkkejä

Lataa hahmolomakkeet ja muut täältä: Ladattavat


Osta verkkokaupasta