Voimankäytön säännöt

SOTAKARJUT -roolipeli käyttää aseellisten yhteenottojen ja muiden konfliktien ratkaisuun d10-pohjaista noppapottisysteemiä. Kun pelissä tulee jokin kiperä tilanne, jonka onnistuminen on epävarmaa tai tarvitsee tietää kuinka hyvin tai huonosti hahmo onnistuu, heitetään yhtä tai useampaa 10-tahoista noppaa ja pyritään heittämään mahdollisimman monesta nopasta tulokseksi 6 tai enemmän.

Noppamäärä muodostetaan laskemalla yhteen hahmon synnynnäisten ominaisuuksien ja opittujen taitojen arvot sekä lisäämällä mahdolliset tilanteeseen vaikuttavat etunopat ja vähentämällä haittanopat suoritusta haittaavista tekijöistä.

Jokainen noppa, jonka tulos on vähintään 6, tuottaa yhden onnistumisen. Heitetyistä onniatumisista vähennetään tehtävän Vastus, ja yksikin jäljelle jäänyt onnistuminen riittää välttävään tai osittaiseen suoritukseen ja kahdella onnistumisella saavuttaa jo sen mihin pyrki. Kolmella tai useammalla onnistumisella saavuttaa tavoitteensa selkeästi ja todennäköisesti vielä enemmän.

Nopat joista tulee tulokseksi 10 tai enemmän ovat kriittisiä onnistumisia, tai tehosteita. Tehosteilla voi mm. korottaa onnistumisen laatua merkittävästi, luoda tilanteita uusille toiminnoille tai palauttaa kulutettuja voimavaroja.

 

 

training-pigs

Varustemuutokset

Pelimekaniikan ydin rakentuu 10-tahoisista nopista koostuvan noppapotin ympärille, mutta varusteet ja aseet voivat aiheuttaa korotuksia tai pudotuksia heitettäviin noppiin.

  • Korotus muuttaa yhden noppapotin nopista 12-tahoiseksi nopaksi. Tämä nostaa hieman onnistumisen mahdollisuutta, mutta erityisesti auttaa tehosteiden saamisessa.
  • Pudotus vastaavasti muuttaa yhden nopan 8-tahoiseksi nopaksi. Tämä heikentää onnistumisen mahdollisuuksia, mutta myös vähentää mahdollisten tehosteiden määrää.

 

Kommentointi on suljettu.